Evo hoce nesto da mi bude

Svi mi koji se borimo sami sa sobom.

18.03.2018.

O jednoj prepametnici

Za mene su osobe iz moje okoline, posebno naravno roditelji, posebno naravno moj otac, tvrdili da sam iznadprosjecno inteligentna.
Ja sam ih slusala i tako se na svim poljima u kojima sam se nasla borila da budem najbolja.
To sam cinila kako ne bih pokvarila njihovu sliku o meni i unesrecila njihova srca.
Zeljela sam da budu zadovoljni i sretni i borila sam se u zivotu cak i protiv sebe same.
Ja sam sebe tjerala da shvatam cak i stvari za koje moj mozak nije uopste imao razumijevanje.
Znaci, bukvalno sam se natjerala da ukljucim neke vijuge u glavi ili da ih stvorim jer mislim da ni postojale nisu fakat.
Danas sam neko ko samo razmislja i ne gasi se nikako.
Kaze, radi fizicki posao pa ces vidjeti.  -Probala, ne ide.
Rintala i razmisljala i ne mogu da prestanem.
Najgore od svega je sto sam ubijedila sve oko sebe da sam pametna tako sto sam zavrsila i fakultet, tako sto sam jedan i napustila ali u sestom semestru, tako sto sam polozila visoki stepen tudjeg jezika za kratko vrijeme, tako sto sam manipulisala ljudima koji imaju novce da bi ih davali onima koji nemaju itd.
Niko ne kuzi da je to sve bilo JEDVA a ono sto nisam uspijevala uraditi nisam nikada pripisala sebi, nego bih nasla krivce u drugima i sistemu i tako prenijela onima u cijim sam ocima htjela biti najpametnija osoba na Zemaljskoj kugli.
Ja sam se toliko uzivila u ulogu osobe koja kao biva moze mnogo vise od ostalih da sam na trenutke zaboravljala da sam puno manje od onoga sto drugima pokazujem i zaboravljala sam da je to samo gluma moja.
Sta sam dobila sa time?
Dobila sam ogromnu kolicinu nervoze i moji najblizi nemaju trun sluha za mene jer ja sam prepametna i sve mi u zivotu od ruke ide i nikada nisam tuzna.
Dobila sam:" Lahko je tebi!"
Pa, pogledaj me kako sam samo Artovu smrt brzo preboljela?
Krila sam svoje emocije, krila sam svoju ranjivost, krila sam suze, krila sam nesposobnost, krila sam i da sam zaboravila tablicu mnozenja dok sam u isto vrijeme polagala visu matematiku dolazeci do vlastitog rezultata da je 3*2=5. Slicno je, sta mogu, zablokirao mozak.
A nije ba!
Nego sam samo covjek kao i drugi ciji su roditelji umislili da su rodili fenomena i tako se ponasali hvaleci me okolini jer nikad nisam dobila ocjenju manju od najvece (naravno, u osnovnoj skoli).
Svi drugi koji su poslije eventualno u necemu bili bolji od mene su imali ba stelu, bez stele ba ne mozes nista u "ovoj" drzavi.
Standardno.
Ispite koje nisam polozila, nisam ni imala, odgodjeni su za sljedeci mjesec.
Utakmice koje sam gubila, sudija je kriv.
Svi su krivi a ja sam najpametnija osoba na Zemlji.
Cast vam je sto ste me upoznali, VELKACKA!